Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Har du aldrig hört om orzotto? Det är en italiensk maträtt som påminner om risotto. Skillnaden är att i orzotto används orzo - en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vår krämiga tomatorzotto bygger vi med orzo blandad med ost, tomat och grädde. Vi toppar med balsamicostekt svamp, krispig pangratto och färsk rucola med pinjenötter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½
Tomatpuré
1
Lök
4
Medelhavets Pärla
4
Vitlöksflörter
150
Portabello
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20
Rucola
1
Vitlöksklyfta
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
10
Pinjenötter
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1
Smör (steg 1)
¼
Socker (steg 1)
5
Vatten (steg 2)
1
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).
Finhacka lök.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och orzo i 1-2 min, tills genomskinlig.
Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], och stek i 30 sek.
Rör i vatten [5 dl | 10 dl] och salt [1 tsk | 2 tsk], och koka upp.
Sjud utan lock på medelvärme, rör om då och då, tills orzo är mjuk men inte helt kokt, 8-12 min (den kokas färdig i steg 5).
Under tiden, skär svamp i tunna skivor, och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över balsamvinäger och olivolja [1/2 msk | 1 msk] och krydda med en nypa salt och peppar.
Stek i ugnen i 8-10 min, tills mjuka.
Under tiden, skölj rucola [1/2 paket, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
När det återstå 5 min av svampens tillagningstid, placera panko, vitlök, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt på andra sidan av bakplåten [2 plåtar, 4P]. Blanda väl.
Placera pinjenötter i ett hörn av plåten.
Rosta i 4-5 min, eller tills pangrattato och pinjenötter är gyllene.
Rör i matlagningsgrädde med orzon. Sjud i 1-2 min, eller tills den har tjocknat någon och orzo är "al dente".
Ta stekpannan av värme och rör i riven ost.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt en skvätt vatten om orzotton ser torr ut.
TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av, tillsätt salt och peppar och smaka av igen.
TIPS: "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp orzotto i skålar.
Toppa med balsamicostekt svamp och strö över pangrattato.
Garnera med rucola och pinjenötter.
TIPS: Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.