topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tomat-orzotto

Krämig tomat-orzotto

med balsamicostekt svamp och pinjenötter

Har du aldrig hört om orzotto? Det är en italiensk maträtt som påminner om risotto. Skillnaden är att i orzotto används orzo – en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vår krämiga tomatorzotto bygger vi med orzo blandad med ost, tomat och grädde. Vi toppar med balsamicostekt svamp, krispig pangratto, färsk rucola och pinjenötter!

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Medelhavets Pärla

150 g

Portabello

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja, Ägg, Lupin)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

20 g

Rucola

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Socker till sås

4.5 dl

Vatten till orzotto

¼ tsk

Salt till orzotto

1 msk

Olja till svamp

¼ tsk

Salt till svamp

½ msk

Olja till pangratatto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3738 kJ
Energi (kcal)893 kcal
Fett46.9 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater94.1 g
varav socker14.3 g
Protein25.5 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Stek lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka lök.

Smält smör i en stor stekpanna (använd en som har lock) på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills genomskinlig.

Tillsätt tomatpuré, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och socker, och stek i 30 sek.

Koka orzo
2

Rör i orzo, vatten, sojasås och salt.

Koka upp, och sänk till medelvärme. Sjud under lock, rör om då och då, i 12–14 min, eller tills orzo är "al dente".

TIPS: Om du inte har ett lock använd folie istället.

TIPS: "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Ugnsstek svamp
3

Under tiden, skär svamp i tunna skivor, och placera på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar.

Stek i ugnen i 8–10 min, tills mjuka.

Rosta pangrattato
4

Under tiden, skölj rucola.

Finhacka eller pressa vitlök.

När det återstå 5 min av svampens tillagningstid, placera panko, vitlök, olivolja och en nypa salt på andra sidan av bakplåten. Blanda väl.

Placera pinjenötter i ett hörn av plåten.

Rosta i 3–4 min, eller tills pangrattato och pinjenötter är gyllene.

Krydda orzotto
5

Rör i matlagningsgrädde med orzon. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Ta av stekpannan från värme och rör i riven ost.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om orzotton ser torr ut.

Servera
6

Lägg upp orzotto i skålar.

Toppa med balsamicostekt svamp och strö över pangrattato.

Garnera med rucola och pinjenötter.

TIPS: Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.