Krämig tomat-tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tomat-tortelloni

Krämig tomat-tortelloni

med balsamicorostad zucchini och pangrattato

En krämig pastarätt som du lagar på ett kick – låter inte det som en perfekt vardagsmiddag? Vi kokar tortelloni med ricotta och spenat och vänder dem i en sås på matlagningsgrädde, tomatpuré, ost, vitlök och massor av härliga medelhavskryddor. Sedan toppar vi med balsamicorostad zucchini, rucola och krispig pangrattato, och så är det dags att sätta sig till bords.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

40 g

Rucola

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Zucchini

½ burk

Tomatpuré

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3300 kJ
Energi (kcal)789 kcal
Fett38.1 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater84.2 g
varav socker16.1 g
Protein25 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta zucchini
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär zucchini i 2 cm breda stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.

Gör pangrattato
2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, tills gyllene och krispig.

Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Koka pasta
3

Koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vitlök
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Fräs vitlök, Medelhavets pärla, Vitlöksflörter och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 30 sek, eller tills väldoftande.

 

Laga sås
5

Rör ner matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, finriven ost och kokvatten [1 dl | 2 dl] och sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.

Vänd i tortelloni och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Skölj rucola.

Bland rucola med olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en skål precis innan servering.

TIPS: Tillsätt mer kokvatten om tortelloni är för torr.

Servera
6

Lägg upp tortelloni i djupa tallrikar.

Toppa med rostad zucchini, pangrattato och rucola.