Tortelloni är ett säkert kort när du vill laga en snabb middag utan att kompromissa med smaken. De är färdigkokta på nolltid, och vi tillsätter dem i en krämig sås med medelhavskryddor, tomatpuré, matlagningsgrädde och riven ost. Med en härlig topping i form av balsamicorostad zucchini och tomat, gyllenstekt pangrattato och rucola vänd i olivolja tar vi sedan dessa små pastaknyten till en ny nivå. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
40 g
Rucola
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Zucchini
½ burk
Tomatpuré
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Tomat
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär zucchini i 2 cm tjocka stavar.
Grovhacka tomat.
Placera zucchini och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig.
Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.
Koka tortelloni i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan tortellonin är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka tortelloni i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att tortellonin är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma panna på medelhög värme.
Stek vitlök, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, finriven ost och sparat kokvatten till stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.
Tillsätt tortelloni och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i såsen och vänd runt.
Skölj rucola.
Blanda rucola med olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en skål precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om tortellonin verkar torr.
Lägg upp tortelloni och sås i djupa tallrikar.
Toppa med rostad zucchini och tomat, pangrattato och rucola.