En riktigt härlig helg börjar med en mysig fredagsmiddag, og vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Krämiga currynudlar med stekt blomkål, paprika och champinjoner får härlig smak av att kryddas med ingefära, sojasås och currypasta. Krämigheten trollas fram av kokosmjölk, och så toppar vi härligheterna med salta jordnötter och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
137.5
Blomkål
1
Paprika
200
Champinjoner
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
1
Salladslök
30
Röd currypasta
200
Kokosmjölk
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.
Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Torka svamp ren med hushållspapper och skär den i tunna skivor.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blomkål under omrörning i 2-3 min, tills den börjar mjukna.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Höj till hög värme och tillsätt paprika och svamp, och en extra skvätt olivolja vid behov. Stek tills grönsaker är mjuka och lätt brynta, 3-4 min.
Krydda med en generös nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik.
Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint.
Skär salladslök i tunna skivor.
Grovhacka jordnötter.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Torka försiktigt ur stekpannan, tillsätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] och hetta upp den på medelhög värme.
Stek vitlök, ingefära och currypasta i 1 min.
Rör i kokosmjölk, sojasås, grönsaksbuljong och kokvatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock. Smaka av med salt och peppar.
Rör i grönsaker och nudlar i stekpannan, och ta sen av från värme.
Lägg upp currynudlar i skålar.
Garnera med jordnötter och salladslök.