topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med kålsallad och vitlöksdressing

Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker vitlökssås till. Enkelt, men banne mig så gott!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

280

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

500

Potatis

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Strimlad salladsmix

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)667 kcal
Energi (kJ)2789 kJ
Fett5.4 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater68.45 g
varav socker13.6 g
Protein41.25 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Panera kyckling
2

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager.

Stek kyckling
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kyckling när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. För över på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered kålsallad
4

Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 st, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Blanda vitlöksdressing
5

Blanda aioli med gräddfil [1/2 paket, 2P] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med vitlöksdressing vid sidan av.