Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en mild aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Strimlad salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Äpple
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, ta fram två djupa tallrikar.
Blanda panko, en nypa salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra.
Krydda kyckling med salt.
Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en generös skvätt olivolja, tillräckligt för att täcka pannan, i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Medan kycklingen steks, skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P], en nypa salt, gräddfil [1 msk | 2 msk] och tranbär i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda aioli med resterande gräddfil i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp pommes, kyckling och kålsallad på era tallrikar.
Servera med dressing vid sidan av.