Krispig BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med syrlig kålsallad och mild aioli

Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket i kväll. Hör här – krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en mild aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Strimlad salladsmix

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3141 kJ
Energi (kcal)751 kcal
Fett26.7 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker18.9 g
Protein42.8 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera kyckling
2

Under tiden, blanda panko, salt och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg i en andra djup tallrik

Krydda kyckling med salt.

Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered kålsallad
4

Medan kycklingen steks, skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, salladsmix, en nypa salt, hälften av gräddfilen och tranbär i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda dressing
5

Blanda aioli med resterande gräddfil i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pommes, kyckling och kålsallad på era tallrikar.

Servera med dressing vid sidan av.