Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket i kväll. Hör här – krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en mild aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Strimlad salladsmix
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, blanda panko, salt och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg i en andra djup tallrik
Krydda kyckling med salt.
Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Medan kycklingen steks, skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, salladsmix, en nypa salt, hälften av gräddfilen och tranbär i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda aioli med resterande gräddfil i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp pommes, kyckling och kålsallad på era tallrikar.
Servera med dressing vid sidan av.