Ikväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
2
Vitlöksklyfta
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300
Kycklingbröstfilé
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Morot
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
50
Grönkål, skuren
1
Ägg (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor (oskalade). Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Vispa ägg* [1 stk I 2 stk] i en djup tallrik. Blanda panko [1/2 unit, 2P] och hälften av riven hårdost i en ny djup tallrik. Krydda kyckling med salt*. Panera kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene. TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan.
Riv morot (oskalad). Tillsätt kyckling till plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid, och ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.
Pressa ut vitlök från skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Tillsätt aioli och en nypa riven hårdost, krydda med salt* och peppar* och blanda väl. Tunna ut dressingen med vatten* tills den har fått en rinnande konsistens. Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något. Skär kyckling i tunna skivor. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda kålmix, grönkål, morot, rostad potatis och vitlöksdressing i en stor skål. Lägg upp salladen i skålar, strö över resterande riven hårdost och toppa med kyckling.