Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. Crostini är en italiensk förrätt som består av små skivor rostat bröd med topping. I kväll toppar vi våra crostini med stekta räkor i en krämig blandning med crème fraiche och citronsaft, rökt paprika och färsk vårlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Salladslök
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 g
Rökt paprikapulver
1 st
Citron
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär bröd i 1,5 cm tjocka skivor och placera det på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.
Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt.
Under tiden, finhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med hälften av rökt paprika, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan i en skål för att svalna.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Blanda crème fraiche, citronsaft [1/2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar med räkor i skålen.
Skär salladslök i tunna skivor.
Toppa crostini med räkor, strö över en nypa rökt paprika och salladslök och pressa citronsaft över.