Krispig crostini och krämig räktopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig crostini och krämig räktopping

Krispig crostini och krämig räktopping

2 portioner | med rökt paprika & salladslök

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. Crostini är en italiensk förrätt som består av små skivor rostat bröd med topping. I kväll toppar vi våra crostini med stekta räkor i en krämig blandning med crème fraiche och citronsaft, rökt paprika och färsk vårlök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Gluten
Vete
Kräftdjur
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Salladslök

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1450 kJ
Energi (kcal)347 kcal
Fett14.8 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater37.5 g
varav socker6 g
Protein15.2 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Large Frying Pan

Instruktioner

Gör crostini
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär bröd i 1,5 cm tjocka skivor och placera det på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.

Rosta i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt.

Stek räkor
2

Under tiden, finhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med hälften av rökt paprika, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan i en skål för att svalna.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Gör dressing
3

Blanda crème fraiche, citronsaft [1/2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar med räkor i skålen.

Skär salladslök i tunna skivor.

Servera
4

Toppa crostini med räkor, strö över en nypa rökt paprika och salladslök och pressa citronsaft över.