En klassisk kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, krispiga pommes och en ytterst läcker salladsmix.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
12
Senap
(Innehåller Senap)
4
Panamat
280
Kycklinginnerfilé
500
Potatis
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Strimlad salladsmix
1
Ekologisk citron
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
Smör
1
Ägg
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min tills gyllene.
Skär kyckling i 2 cm breda strimlor. Blanda panko, Panamat, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny skål. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en skvätt olivolja* och en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 7-8 min tills gyllene och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], senap, aioli, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg salladsmix i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl.
Servera kyckling med pommes, salladsmix och citronklyfta.