Krispig kyckling och rostade rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kyckling och rostade rotfrukter

Krispig kyckling och rostade rotfrukter

med äppelsallad och dillkräm

I kväll lagar vi en smarrig middag med kyckling, rotfrukter och syrlig sallad. Vi ugnsrostar potatis, morot och rödbeta och panerar kycklinginnerfilé i panko och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter. Vi svänger också ihop en sallad med äpple, persilja och citrondressing och serverar hela härligheten med en krämig dippsås på dill och yoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

100 g

Romansallad

280 g

Kycklinginnerfilé

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

1 st

Rödbeta

1 st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2281 kJ
Energi (kcal)545 kcal
Fett10.2 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater69.8 g
varav socker23.8 g
Protein45.8 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna morot, potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
2

Under tiden, halvera citron.

Grovhacka persilja.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Blanda äpple, sallad, persilja, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Panera kyckling
3

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.

Krydda kyckling med en nypa salt och vänd den först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dillkräm
5

Finhacka dill.

Blanda dill, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, panerad kyckling och äppelsallad på tallrikar.

Servera med en klick dillkräm.