topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig laxkatsu

Krispig laxkatsu

med rostad broccoli och sesammajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Katsu är en populär japansk rätt med panerat kött eller kyckling, men i kväll gör vi en variant med lax istället. Vi steker laxen med en krispig pankopanering och serverar den med ris, rostad broccoli och färsk morot i tunna band. Katsusåsen får smak av soja, sweet chili och curry och vi fulländar vår middag med en klick krämig sesammajonnäs.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4 g

Curry-On

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Morot

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

½ msk

Smör (steg 5)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4370 kJ
Energi (kcal)1044 kcal
Fett48.8 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater104.4 g
varav socker20.3 g
Protein44.4 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240° C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta broccoli
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Panera lax
3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Panera lax (inte skinnsidan) först i mjölmix, sen i ägg och sist i panko. Lägg över på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek lax
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek lax, skinnsidan ner, i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga katsusås
5

Hetta upp smör [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Fräs Curry-on och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i 1 min, tills väldoftande.

Rör i sojasås, sweet chilisås och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Servera
6

Lägg upp ris, rostad broccoli och katsusås på tallrikar och toppa med lax.

Placera morotsband i mitten och servera med sesammajonnäs.