Rösti är en klassiker som får det att vattnas i munnen på de flesta potatisälskare. Vårt recept på rösti har riven ost, salladslök, vitlök och gräslök i smeten, vilket ger mycket smak och textur. Vi serverar våra ost- och örtrösti med en knaprig valnötssallad, krispig prosciutto och en krämig crème fraiche-dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
50 g
Prosciutto
1 st
Salladslök
1 portionspåse
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Vitlöksflörter
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
150 g
Kålmix
1 st
Morot
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
3 msk
Vetemjöl (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skär hälften av potatisen (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Tillsätt hackad potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*. Sätt åt sidan under lock.
Finhacka gräslök och salladslök. Grovhacka valnötter. Riv morot (oskalad). Blanda hälften av crème fraichen och hälften av gräslöken i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda kålmix, en skvätt olivolja* och en nypa salt* i en medelstor skål. Massera kål tills den börjar mjukna. Rör sen i morot, valnötter och honung- och senapsdressing. Ställ åt sidan tills servering.
Riv resterande potatis (oskalad), placera på en ren kökshandduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda riven potatis, kokt potatis, ost, salladslök, Vitlöksflörter, resterande crème fraiche och resterande gräslök. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk ] och en nypa peppar*. Tillsätt vetemjöl* [ 3 msk | 6 msk] och blanda väl.
Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Stek prosciutto tills krispig i 3-4 min, och lägg över på en tallrik. Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Forma potatisbullar med en sked ( 2 bullar/person), platta till dem med en stekspade. Stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Stek dem i omgångar vid behov.
Lägg upp valnötssallad och potatisbullar på tallrikar. Toppa bullarna med gräslöksdressing och prosciutto.