Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
500
Potatis
550
Blomkål
100
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Tomat
1
Gurka
60
Salladsmix
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i övre delen av ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.
Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Panamat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en annan bunke. När blomkålen är väl täckt av majo, häll över pankoblandningen och rör om så att blomkålen är helt panerad.
Lägg blomkålen i ett jämnt lager på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.
Skär tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka. Skölj salladsmix.
När det återstår 5 min av pommesens tillagningstid, blanda salladsmix, tomat och gurka, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.
Fördela klyftpotatis, blomkål och sallad mellan era tallrikar. Ringla BBQ-sås över blomkålen och servera med en klick gräddfil vid sidan av.