Förbered dig på en tallrik med mycket smak! Krispiga pankopanerade persiljebiffar serveras med hemgjorda pommes. Servera med gurksallad och Panamatyoghurt, och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
500
Bakpotatis
250
Blandfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Schalottenlök
1
Kruspersilja
60
Salladsmix
1
Gurka
1
Ägg (steg 2)
1
Ägg (steg 3)
3
Vetemjöl (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
Smör (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Finhacka schalottenlök och persilja. Blanda schalottenlök, persilja, blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], mjöl* [3 msk | 5 msk], hälften av Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] en generös nypa peppar* i en skål. Forma färsen till 3 cm tjocka biffar - 2 st per person.
Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Häll ner panko i en ny skål. Vänd biffar i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg till paneringen kan du istället använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en skvätt olivolja* och en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Grovhacka gurka. Skölj salladsmix. Blanda salladsmix, gurka, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda yoghurt med resterande Panamat i en ny skål, och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp biffar, pommes och gurksallad på tallrikar och servera med Panamatyoghurt.