Krispiga biffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga biffar

Krispiga biffar

med pommes och gurksallad

Förbered dig på en tallrik med mycket smak! Krispiga pankopanerade persiljebiffar serveras med hemgjorda pommes. Servera med gurksallad och Panamatyoghurt, och njut!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500

Bakpotatis

250

Blandfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Schalottenlök

1

Kruspersilja

60

Salladsmix

1

Gurka

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

1

Ägg (steg 3)

3

Vetemjöl (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)778 kcal
Energi (kJ)3256 kJ
Fett35.5 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater75.68 g
varav socker7.9 g
Protein40.67 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Blanda färs
2

Finhacka schalottenlök och persilja. Blanda schalottenlök, persilja, blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], mjöl* [3 msk | 5 msk], hälften av Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] en generös nypa peppar* i en skål. Forma färsen till 3 cm tjocka biffar - 2 st per person.

Panera biffar
3

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Häll ner panko i en ny skål. Vänd biffar i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg till paneringen kan du istället använda 2 msk mjölk.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* och en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad
5

Grovhacka gurka. Skölj salladsmix. Blanda salladsmix, gurka, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda yoghurt med resterande Panamat i en ny skål, och krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp biffar, pommes och gurksallad på tallrikar och servera med Panamatyoghurt.