Tacos tröttnar vi aldrig på – och vi räknar med att du och familjen känner samma sak! Vår vegetariska variant av denna älskade rätt passar lika bra oavsett om du vill lyxa till det en vardagskväll eller laga en god och enkel helgmiddag. Här är det krispig, pankopanerad blomkål som spelar huvudrollen. Den får sällskap av en syrlig mango- och gurksallad och en cajunkryddad dipp med gräddfil och majonnäs i varma tortillabröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
275 g
Blomkål
4 g
Panamat
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Salladsmix
½ st
Mango
1 st
Gurka
½ st
Lime
½ g
Chiliflakes
1 msk
Vatten (steg 1)
2 msk
Ketchup (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär blomkål i 2 cm stora buketter.
Blanda sojasås, vatten [1 msk | 2 msk], ketchup [2 msk | 4 msk] och Panamat i en stor skål.
Vänd blomkål i blandningen. Tillsätt panko och vänd runt igen tills blomkål är täckt.
Lägg över blomkål på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper, strö över resterande panko och ringla över olivolja. Rosta i ugnen i 20–22 min, tills krispig.
TIPS: Sprid ut blomkål så att den blir jämnt rostad!
Under tiden, blanda gräddfil [150 g | 300 g], majonnäs, Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Grovhacka gurka.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skölj salladsmix.
Blanda mango, gurka, salladsmix, olivolja [1 msk | 2 msk], limesaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillas med mangosallad, blomkål och dipp.
Strö över chiliflakes [1/2 påse, 2P].
Servera med resterande limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.