Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Körsbärstomater
1
Koriander
1
Röd paprika
Nötfärs
3
Tex-Mex
1
Krossade tomater
1
Kidneybönor
1
Lime
1
Gurka, piccolo
Gurka
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
75
Crème fraiche
Sätt ugnen på 220°C. Skär paprika 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor i en sil. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärs i 4-6 min. Tillsätt paprika och Hello Mexico kryddmix. Stek i 2-3 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Häll krossade tomater och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] i stekpannan. Sänk till låg värme och låt sjuda i 10 min. Rör om emellanåt. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Om barnen tycker om kidneybönor kan du nu lägga till dem i den sjudande såsen. Om inte kan de tillsättas senare för de vuxna.
Halvera körsbärstomater och tärna gurka. Blanda dessa i en skål. Grovhacka koriander. Halvera lime. Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] med limejuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg tortillabröd på en skärbräda (2 st/person). Om barnen inte tyckte om kidneybönor kan du nu fördela hälften av köttfärsen i deras tortillas och rulla ihop dem. Rör i kidneybönorna i stekpannan och fördela resterande köttfärs i de vuxnas tortillas och rulla ihop.
Häll en skvätt olja* i en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg försiktigt i de fyllda tortillabröden med skarven neråt. Packa dem tätt. Strö riven mozzarella [1/2 påse, 2 pers] på toppen.Gratinera på den översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, ca 12-15 min.
Lyft försiktigt enchiladan ut ur ugnsformen och servera på en tallrik med en klick crème fraiche och tomatsallad vid sidan av. Toppa rätten med koriander.