Fyllda pitabröd är en snabb och enkel rätt som även de minsta i familjen brukar uppskatta. Kanske vill de till och med hjälpa till i köket när det är dags att laga middag? Dagens recept bjuder på stekt blandfärs med vår egen kryddblandning Panamat och en spännande sallad med morot, spenat och mynta. Som tillbehör serverar vi oreganokryddade pommes och vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
4 g
Panamat
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Mynta
500 g
Potatis
2 st
Morot
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ g
Torkad oregano
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök och yoghurt i en liten skål.
Finhacka mynta.
Skölj spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda mynta, morot, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om det.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs i 6–8 min, eller tills brynt och krispig.
Tillsätt Panamat och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med vitlöksyoghurt, sallad och blandfärs.
Lägg upp pitabröd, pommes och resterande sallad på tallrikar.
Servera med resterande vitlöksyoghurt.