Sydamerika står för de sensationella smakupplevelserna i kvällens smarriga middag! Vi rostar sötpotatis gyllene och knaprig med ströbröd och vår egen kryddblandning Panamat medan fläskytterfilén ugnssteks med chiliflakes för extra sting. Samtidigt sauterar vi grönkål och tomat med vitlök och blandar ihop en krämig limedipp med majonnäs och yoghurt att servera som tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 g
Chiliflakes
450 g
Sötpotatis
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Panamat
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Lime
1 st
Tomat
50 g
Grönkål, skuren
1 st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Smör (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna stavar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], Panamat, en nypa peppar och ströbröd.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, grovhacka tomat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med chiliflakes, Ay-Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).
Tillsätt grönkål, tomat, vitlök och vatten [2 msk | 4 msk]. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och stek i 1–2 min.
Rör ner smör [1/2 msk | 1 msk].
Blanda majonnäs, yoghurt, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en liten skål.
Skär kött i skivor precis innan servering.
Lägg upp sötpotatis, grönsaker och kött på tallrikar.
Servera med en klick limedipp.