Kryddig fläskytterfilé och vitlöksgrönkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig fläskytterfilé och vitlöksgrönkål

Kryddig fläskytterfilé och vitlöksgrönkål

med rostad sötpotatis och limedipp

Sydamerika står för de sensationella smakupplevelserna i kvällens smarriga middag! Vi rostar sötpotatis gyllene och knaprig med ströbröd och vår egen kryddblandning Panamat medan fläskytterfilén ugnssteks med chiliflakes för extra sting. Samtidigt sauterar vi grönkål och tomat med vitlök och blandar ihop en krämig limedipp med majonnäs och yoghurt att servera som tillbehör.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

450 g

Sötpotatis

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Panamat

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Lime

1 st

Tomat

50 g

Grönkål, skuren

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Smör (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2686 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett29.6 g
varav mättat10 g
Kolhydrater55.3 g
varav socker6.8 g
Protein39.4 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna stavar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], Panamat, en nypa peppar och ströbröd.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och krydda med chiliflakes, Ay-Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek grönsaker
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).

Tillsätt grönkål, tomat, vitlök och vatten [2 msk | 4 msk]. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och stek i 1–2 min.

Rör ner smör [1/2 msk | 1 msk].

Blanda dipp
5

Blanda majonnäs, yoghurt, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en liten skål.

Skär kött i skivor precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp sötpotatis, grönsaker och kött på tallrikar.

Servera med en klick limedipp.