Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Grillost går snabbt och enkelt att laga, och med en krispig panering med vår egen Panama-kryddblandning blir den extra smarrig! Vi steker osten gyllene och spröd och serverar med klyftpotatis, äppelsallad med kål och en klick aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Grillost
(Innehåller Mjölk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Äpple
½ st
Citron
4 g
Panamat
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 st
Ägg (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i 25–35 minuter, eller tills mjuka och gyllene.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en djup tallrik
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Panama i en tredje djup tallrik.
Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme så att det täcker botten.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda kålmix, äpple, en skvätt citronsaft, gräddfil, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp grillost, potatis och äppelsallad på tallrikar.
Servera med en klick aioli och resterande citronklyftor.