Grillost går snabbt och enkelt att laga, och med en krispig panering med vår egen kryddblandning Panamat blir den extra smarrig! Vi steker osten gyllene och spröd och serverar med klyftpotatis, äppelsallad med kål och en klick aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Citron
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
150 g
Strimlad salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Lägg vetemjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Panamat i en tredje djup tallrik.
Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär citron i klyftor.
Blanda salladsmix, äpple, en skvätt citronsaft, gräddfil, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp grillost, potatis och äppelsallad på tallrikar.
Servera med en klick aioli och resterande citronklyftor för att pressa över rätten.