Vår kryddiga kikärtsallad har precis lagom med hetta för att tina upp dina smaklökar så att de kan njuta fullt ut. Halloumi, couscous, kikärtor och avokado samsas med tomat i det här vegetariska konstycket som toppas med en nypa färsk, grönsprudlande bladpersilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Avokado
1
Tomat
1
Kikärtor
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Ekologisk citron
200
Halloumi
½
Rödlök
1
Bladpersilja
2.5
Vatten
Koka upp vatten* [2 ½ dl | 5 dl] i en kastrull. Rör i grönsaksbuljong och couscous i det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå med locket på i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Skölj kikärtor. Pressa vitlök. Blanda vitlök, kikärtor, Ay cajun-ba och en generös nypa salt* i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kikärtor i 5 min, och för sedan över dem i en salladsskål.
Tärna tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och persilja. Skär avokado i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, persilja, rödlök, avokado och en skvätt olivolja* i salladsskålen med kikärtor. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och vänd salladen försiktigt.
Riv citronzest tills du har en nypa och dela citron i klyftor. Blanda gräddfil med citronzest, en nypa salt* och peppar* till en dressing.
Skär halloumi i 1/2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna som tidigare på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida, eller tills gyllene. Rör försiktigt i couscousen med kikärtssalladen. Tillsätt en nypa salt*, en skvätt citronjuice och olivolja*.
Fördela kikärtssalladen mellan era djupa tallrikar och placera halloumiskivorna ovanpå. Servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.