Kryddig kikärtssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig kikärtssallad

Kryddig kikärtssallad

med avokado, halloumi och citrondressing

En underbar allt-i-ett-maträtt, med mycket smak och struktur. Vi lagar couscous med morot, vitlök och grönsaksbuljong. Samtidigt steker vi kikärter med härliga kryddor. Vi blandar couscous och kikärter med paprika, gurka, rödlök och persilja till en utsökt sallad. Vi toppar med avokado, stekt halloumi och en syrlig citronfraiche.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

1

Kikärtor

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

200

Halloumi

1

Avokado

½

Rödlök

1

Bladpersilja

1

Ekologisk lime

1

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

1

Gurka

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)946 kcal
Energi (kJ)3958 kJ
Fett45.39 g
varav mättat23.5 g
Kolhydrater71.22 g
varav socker18.5 g
Protein43.31 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Laga couscous
1

Riv morot (oskalad). Riv eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 ½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. 

Rosta kikärtor
2

Häll av kikärtor och blanda dem med Ay Cajun-ba, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta kikärtor i 5 min och placera dem sedan i en stor salladsskål.

Förbered sallad
3

Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka. Finhacka persilja. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Tärna avokado i 1 cm stora bitar. Blanda paprika, gurka, rödlök och persilja (spara lite till garnering) med kikärtorna i salladsskålen. Tillsätt sedan en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och blanda försiktigt. 

Stek halloumi
4

Skär halloumi i ½ cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. Riv citronzest och skär citron i klyftor. Blanda gräddfil med hälften av zesten i en skål. Krydda med salt* och peppar*. 

Blanda couscoussallad
5

Rör ner resterande citronzest med färdiglagad couscous. Blanda ner couscous med grönsakerna i salladsskålen. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp couscoussalladen i djupa skålar och toppa med avokado och halloumi. Garnera med persilja och servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.