Korea är slutdestinationen för dagens kulinariska upptäcksfärd. Här hämtar vi inspiration till en riktig pangmiddag med en explosion av smaker och konsistenser! Vi bygger burgare med krispig panerad kyckling som smaksatts med chiliflakes och koreansk BBQ-sås och toppar med syltad gurka och rödkålsslaw. Som smarrigt tillbehör serverar vi rostad sötpotatis med sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Röd chili
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
450 g
Sötpotatis
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
75 g
Rödkål, förskuren
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller Soja, Sesam)
1 g
Chiliflakes
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.
Strö över sesamfrön när sötpotatis är färdiglagad.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd gurka och chili i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg din hand ovanpå kycklingbröstet, och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer på långsidan. Krydda kyckling med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Lägg panko och chiliflakes i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Krydda med en nypa salt och lägg över till en tallrik med hushållspapper. Använd 2 stekpannor eller stek i omgångar för 4P.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Dela briochebröd på mitten.
Skär salladslök i tunna skivor.
När det återstår 3 min av sötpotatisen tillagningstid, placera bröd direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmt.
Under tiden, blanda hälften av asiatisk majonnäs med rödkål och salladslök i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Ringla koreansk BBQ-sås över kyckling.
Lägg upp briochebröd på tallrikar och fyll med två bitar kyckling, rödkålsslaw och några skivor syltad gurka.
Servera med resterande gurka, sötpotatis och resterande asiatisk majonnäs.