Vad sägs om en snabblagad middag med smaker från sydamerika? Kycklingen steker du med vitlök, lök och Panamat kryddmix, en blandning av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano, som ger en härlig hetta till maten (precis som tacokrydda). Servera med matig rissallad med bönor och spenat, krämig avokado och underbar limedressing gjord på majo. Ruskigt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
280
Kycklinginnerfilé
60
Spenat
100
Basmati vildris
½
Rödlök
½
Kidneybönor
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
1
Avokado
2.5
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan), en nypa salt* och ris i en medelstor kastrull. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan med locket på i 12 min eller tills servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka vitlök och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök och Panamat i 2 min. Tillsätt kyckling och stek i 8-10 min tills den fått färg och är genomstekt. Vänd regelbundet. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Grovhacka spenat. Skiva avokado tunt. Riv limezest och dela limen i klyftor. Skölj bönorna [1/2 paket, 2 pers] under kallt vatten. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda majonnäs, en nypa limezest och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda ris, kidneybönor och spenat i en salladsskål. Tillsätt en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela ris med kidneybönor, kryddig kyckling och avokado mellan era tallrikar. Toppa med lime crema, och hugg in.