Dagens middag blir panerad fisk och pommes frites med en asiatisk twist. Vi vänder kolja i en pankopanering med vår egen smakrika kryddblandning Ginger Ninja och steker den gyllene och spröd. Samtidigt rostar vi pommes med sesamfrön för extra krispighet och smak. Vi serverar middagen med en spenat- och kålsallad med sojadressing och en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
500 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Strö sesamfrön över tillagade pommes.
Under tiden, blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Ginger Ninja i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
TIPS: Använd 2 stekpannor eller stek fisk i omgångar för 4P.
Medan fisken tillagas, skölj spenat.
Blanda sojasås [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.
Vänd ner spenat och rödkål i dressingen.
Lägg upp fisk, sesampommes och sallad på tallrikar.
Servera med asiatisk majonnäs.