Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen med sriracha rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi sesam-sötpotatis, och blandar ihop en krämig coleslaw med salladslök och svart sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450
Sötpotatis
275
Blomkål
½
Lime
25
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
40
Sweet chilisås
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
1
Salladslök
½
Salt (steg 2)
½
Ketchup (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Skär blomkål i små buketter.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda srirachamajonnäs [1/2 paket, 2P], ketchup [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Rör sen i blomkål så den täcks.
Tillsätt panko och se igen till att blomkål täcks av panering.
Lägg över blomkål till en sida av en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.
Placera pommes på andra sidan av plåten - använd 2 plåtar till 4P.
Blanda dem med lite olivolja, hälften av sesamfröna, salt och peppar.
Rosta tills blomkål är krispig och pommes är gyllene, 20-25 min.
TIPS: Se till att blomkål är väl utspridda.
Blanda sweet chilisås, sojasås [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limejuice och resterande sesamfrön i en skål.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda salladsmix, hälften av salladslöken och hälften av sesammajonnäsen precis innan servering.
Lägg upp coleslaw, sesam-sötpotatis och kryddig pankoblomkål på tallrikar.
Servera resterande sesammajonnäs som dipp.
Ringla lite sweet chilisås över blomkålen, och servera resten vid sidan av.
Strö över resterande salladslök.