topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig pankoblomkål

Kryddig pankoblomkål

med sesam-sötpotatis och krämig coleslaw

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Här bjuder vi på massor av lunderbara råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen med sriracha rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi sesam-sötpotatis, och blandar ihop en krämig coleslaw med salladslök och svart sesammajonnäs.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Enkel
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Vete
Gluten
Sulfiter
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

275 g

Blomkål

½ st

Lime

25 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

40 g

Sweet chilisås

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Ketchup (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)576 kcal
Energi (kJ)2410 kJ
Fett25.6 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater67.2 g
varav socker21.3 g
Protein12.3 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna klyftor.

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 1 cm stora buketter.

Halvera lime [1/2 st, 2P]. 

Panera blomkål
2

Blanda srirachamajonnäs [1/2 paket, 2P], ketchup [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Rör i blomkål så den täcks. 

Tillsätt panko och se igen till att blomkål täcks. 

Placera blomkål på en sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och strö över resterande panering.

Rosta potatis och blomkål
3

Placera sötpotatis på andra sidan av plåten. Blanda dem med olivolja, hälften av sesamfröna, salt och peppar.

Rosta i ugnen tills blomkål är krispig och potatis är gyllene, 20-30 min.

Blanda sås
4

Under tiden, blanda sweet chilisås, sojasås [1/2 paket, 2P], limejuice och resterande sesamfrön i en liten skål.

Blanda coleslaw
5

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda salladsmix, salladslök och hälften av sesammajonnäsen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp coleslaw, sesam-sötpotatis och pankoblomkål på tallrikar.

Servera resterande sesammajonnäs som dipp.

Ringla lite sweet chilisås över blomkålen, och servera resten vid sidan av.