Här bjuder vi på massor av underbara råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen med sriracha rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi sötpotatis, och blandar ihop en krämig coleslaw med salladslök och asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450 g
Sötpotatis
275 g
Blomkål
½ st
Lime
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Sweet chilisås
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Salladslök
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Ketchup (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i pommes.
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 1 cm stora buketter.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2P], Ginger Ninja, ketchup [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål. Rör i blomkål så den täcks.
Tillsätt panko och se igen till att blomkål täcks.
Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.
Placera sötpotatis en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda den med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, tills blomkål är krispig och potatis är gyllene.
Under tiden, blanda sweet chilisås, sojasås [1/2 paket, 2P] och en skvätt limesaft i en liten skål.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda salladsmix, salladslök och hälften av asiatisk majonnäs precis innan servering.
Lägg upp coleslaw, sötpotatis och pankoblomkål på tallrikar.
Servera resterande asiatisk majonnäs som dipp.
Ringla lite sweet chilisås över blomkålen, och servera resten vid sidan av.