topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig pankoblomkål

Kryddig pankoblomkål

med sötpotatis och krämig coleslaw

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen med sriracha rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi sötpotatis, och blandar ihop en krämig coleslaw med salladslök och svart sesammajonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Under 650 kcal
Enkel
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 st

Blomkålsbuketter

½ st

Lime

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Vegansk srirachamajonnäs

450 g

Sötpotatis

150 g

Strimlad salladsmix

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup till panering

¼ tsk

Salt till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2479 kJ
Energi (kcal)593 kcal
Fett23.6 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater103.1 g
varav socker46.9 g
Protein29.1 g
Salt4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor.

Skär blomkål i 1 cm stora buketter.

Halvera lime.

Panera blomkål
2

Blanda srirachamajonnäs, Ginger Ninja, ketchup, salt och en nypa peppar i en stor skål. Rör i blomkål så den täcks.

Tillsätt panko och se igen till att blomkål täcks.

Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.

Rosta sötpotatis
3

Placera sötpotatis en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda den med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, tills blomkål är krispig och potatis är gyllene.

Blanda sås
4

Under tiden, blanda sweet chilisås, sojasås och en skvätt limesaft i en liten skål.

Blanda coleslaw
5

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda salladsmix, salladslök och hälften av sesammajonnäsen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp coleslaw, sötpotatis och pankoblomkål på tallrikar.

Servera resterande sesammajonnäs som dipp.

Ringla lite sweet chilisås över blomkålen, och servera resten vid sidan av.