Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen med sriracha rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi sötpotatis, och blandar ihop en krämig coleslaw med salladslök och svart sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
1 st
Blomkålsbuketter
½ st
Lime
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25 g
Vegansk srirachamajonnäs
450 g
Sötpotatis
150 g
Strimlad salladsmix
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Sweet chilisås
1 st
Salladslök
1 msk
Ketchup till panering
¼ tsk
Salt till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor.
Skär blomkål i 1 cm stora buketter.
Halvera lime.
Blanda srirachamajonnäs, Ginger Ninja, ketchup, salt och en nypa peppar i en stor skål. Rör i blomkål så den täcks.
Tillsätt panko och se igen till att blomkål täcks.
Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.
Placera sötpotatis en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda den med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, tills blomkål är krispig och potatis är gyllene.
Under tiden, blanda sweet chilisås, sojasås och en skvätt limesaft i en liten skål.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda salladsmix, salladslök och hälften av sesammajonnäsen precis innan servering.
Lägg upp coleslaw, sötpotatis och pankoblomkål på tallrikar.
Servera resterande sesammajonnäs som dipp.
Ringla lite sweet chilisås över blomkålen, och servera resten vid sidan av.