Kryddig röd linsdhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig röd linsdhal

Kryddig röd linsdhal

med ört- och smörstekt pitabröd

Dhal är en indisk lingsryta med massor av härliga smaker. Förutom kryddblandningen Milda Mahal, ingefära, chili och vitlök innehåller vår version krämig kokosmjölk, lök, tomat och så klart, rättens stjärna – röda linser. För att göra rätten extra matig serverar vi vår dhal med ört och- smörstekt pitabröd och toppar den med färsk gurka för en krispig kontrast.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

2 st

Tomat

½ st

Röd chili

200 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

4 g

Milda Mahal

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Lime

1 portionspåse

Mynta & koriander

2 st

Vitlöksklyfta

125 ml

Kokosmjölk

1 st

Gurka

10 g

Ingefärspasta

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3413 kJ
Energi (kcal)816 kcal
Fett26.6 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater97 g
varav socker11.5 g
Protein35.4 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Ta ut smör från kylskåpet.

Finhacka lök och tomat.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj röda linser.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Stek lök
2

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt ingefärspasta, chili, vitlök, Milda Mahal, tomat och linser och stek i 1–2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga dhal
3

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl], kokosmjölk [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och sojasås till stekpannan.

Koka upp, sänk till medelvärme och sjud under lock i 15–20 min, tills linser är mjuka.

Krydda med en nypa salt, peppar och en generös skvätt limesaft.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dhalen verkar för tjock.

Blanda örtsmör
4

Under tiden, tärna gurka i 1 cm tjocka bitar.

Finhacka mynta och korianderblad.

Blanda mynta, koriander, smör [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Stek pitabröd
5

Hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt örtsmör och pitabröd och stek i 1–2 min på varje sida, tills brynta.

Servera
6

Lägg upp dhal i skålar och toppa med gurkbitar.

Servera med örtstekt pitabröd.