Kryddig röd linsdhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig röd linsdhal

Kryddig röd linsdhal

med ört- och smörstekt pitabröd

Dhal är en indisk lingsryta med massor av härliga smaker. Förutom kryddblandningen Milda Mahal, ingefära, chili och vitlök innehåller vår version krämig kokosmjölk, lök, tomat och så klart, rättens stjärna – röda linser. För att göra rätten extra matig serverar vi vår dhal med ört och- smörstekt pitabröd och toppar den med färsk gurka för en krispig kontrast.

Taggar:
Vegetarisk
Plantbaserat
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

10 g

Ingefärspasta

1 portionspåse

Mynta & koriander

200 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

90 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till gryta

1 msk

Smör till smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3199 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett23.3 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater96.4 g
varav socker12 g
Protein31.5 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Ta ut smör från kylskåpet.

Finhacka lök och tomat.

Kärna ur och finhacka chili.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj röda linser.

Skär lime i klyftor.

Stek lök
2

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt ingefärspasta, chili, vitlök, Milda Mahal, tomat och linser och stek i 1–2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga dhal
3

Tillsätt vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och sojasås till stekpannan.

Koka upp, sänk till medelvärme och sjud under lock i 15–20 min, tills linser är mjuka.

Krydda med en nypa salt, peppar och en generös skvätt limesaft.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dhalen verkar för tjock.

Blanda örtsmör
4

Under tiden, tärna gurka i 1 cm tjocka bitar.

Finhacka mynta- och korianderblad.

Blanda mynta, koriander, smör och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Stek pitabröd
5

Hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt örtsmör och pitabröd och stek i 1–2 min på varje sida, tills brynta.

Servera
6

Lägg upp dhal i skålar och toppa med gurkbitar.

Servera med örtstekt pitabröd.