Kryddig ryggbiff och cajunmajonnäs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig ryggbiff och cajunmajonnäs

Kryddig ryggbiff och cajunmajonnäs

med gratinerad majskolv och krispig grönkål

En klassisk ryggbiff är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag! Här har vi kryddat köttet med härliga kryddor från centralamerika! Vi serverar köttet med vitlöksrostad potatis och kål. Vi lagar även underbara majskolvar som toppas med cajunmajo, hårdost och gräslök. En fest för både munnen och ögat!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

50 g

Grönkål, skuren

300 g

Angus ryggbiff

1 st

Majskolv

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Gräslök

2 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3676 kJ
Energi (kcal)879 kcal
Fett46.8 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater85.1 g
varav socker7.2 g
Protein45.8 g
Salt1.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med Panamat och salt* på båda sidorna. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered cajunmajo
2

Finhacka gräslök. Skär majskolv på mitten. Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Rosta majs
3

Ringla lite olivolja* över majskolvarna och krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera majs på plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid. PÅ GRILLEN: Grilla majs i 12-15 min, tills de börjar att bli mjuka och få färg.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.

Tillsätt kål
5

Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig. När majsen är färdig, bre på lite cajunmajo och strö över riven ost och gräslök.

Servera
6

Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp cajunmajs, rostade grönsaker och ryggbiff på tallrikar. Servera med resterande cajunmajo vid sidan av.