Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsbiffar som får det helt rätta stinget av vår färdiga kryddblandning Panamat. Vi kokar även bulgur som vi blandar med citron och persilja. Vi serverar biffar och bulgur tillsammans med rostade grönsaker och citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
½
Paprika
2
Tomat
4
Medelhavets Pärla
½
Rödlök
250
Nötfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Panamat
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
1
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Vatten (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tärna tomat, röd paprika [1/2 st, 2P] och gul paprika i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-15 min.
Finhacka rödlök [1/2 st | 2P] och persilja (spara lite till garnering). Blanda nötfärs, rödlök, ägg* [1 st | 2 st], panko, Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar*, och hälften av persiljan i en stor skål.
Forma färsen till 2 cm höga biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekt. TIPS: Använd två stekpannor vid behov. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Dela citron i klyftor. Tillsätt resterande persilja och en skvätt olivolja* till den färdigkokta bulgurn. Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med biffar, rostade grönsaker och en klick yoghurt. Garnera med persilja och servera med citronklyftor.