topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga biffar

Kryddiga biffar

med rostade grönsaker och bulgur

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsbiffar som får det helt rätta stinget av vår färdiga kryddblandning Panamat. Vi kokar även bulgur som vi blandar med citron och persilja. Vi serverar biffar och bulgur tillsammans med rostade grönsaker och citronyoghurt.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

½

Paprika

2

Tomat

4

Medelhavets Pärla

½

Rödlök

250

Nötfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Panamat

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Grönsaksbuljong

1

Ekologisk citron

1

Bladpersilja

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)622 kcal
Energi (kJ)2602 kJ
Fett22.67 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater55.46 g
varav socker25.7 g
Protein40.6 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tärna tomat, röd paprika [1/2 st, 2P] och gul paprika i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-15 min.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st | 2P] och persilja (spara lite till garnering). Blanda nötfärs, rödlök, ägg* [1 st | 2 st], panko, Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar*, och hälften av persiljan i en stor skål.

Stek järpar
3

Forma färsen till 2 cm höga biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekt. TIPS: Använd två stekpannor vid behov. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka bulgur
4

Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered dressing
5

Dela citron i klyftor. Tillsätt resterande persilja och en skvätt olivolja* till den färdigkokta bulgurn. Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med biffar, rostade grönsaker och en klick yoghurt. Garnera med persilja och servera med citronklyftor.