Kryddiga nötfärsbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga nötfärsbiffar

Kryddiga nötfärsbiffar

med spetskålssallad och trefärgad quinoa

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi kokar trefärgad quinoa som får extra smak av att kokas med grönsaksbuljong. Samtidigt steker vi kryddiga nötfärsbiffar och blandar ihop en innovativ spetskålssallad med senap, äpple och persilja. Vi serverar härligheterna med svalkande gräddfil.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100

Trefärgad quinoa

250

Nötfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

200

Spetskål

1

Äpple

1

Bladpersilja

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

5

Vatten (steg 1)

1

Ägg (steg 2)

½

Salt (steg 2)

¼

Olivolja (steg 4)

1

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)641 kcal
Energi (kJ)2683 kJ
Fett26.34 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater59.34 g
varav socker23.7 g
Protein40.03 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka quinoa
1

Koka upp en stor kastrull med vatten* [5 dl | 10 dl]. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av i en sil, och skölj med kallt vatten*.

Stek biffar
2

Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Mamas favorit och salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Förbered frukt och grönt
3

Skär spetskål i tunna skivor. Finhacka persilja. Halvera äpple, kärna ur och skär i tunna skivor.

Laga spetskålssallad
4

Blanda kål, olivolja* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek, tills mör. Rör i senap, äpple och persilja (spara lite till garnering).

Tillsätt quinoa
5

Rör i färdig quinoa i spetskålssalladen, tillsätt salt* [1 tsk | 2 tsk] och krydda med peppar*.

Servera
6

Lägg upp spetskålssallad i skålar. Toppa med nötfärsbiffar och gräddfil. Garnera med resterande persilja.