Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi kokar trefärgad quinoa som får extra smak av att kokas med grönsaksbuljong. Samtidigt steker vi kryddiga nötfärsbiffar och blandar ihop en innovativ spetskålssallad med senap, äpple och persilja. Vi serverar härligheterna med svalkande gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Trefärgad quinoa
250
Nötfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
200
Spetskål
1
Äpple
1
Bladpersilja
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
5
Vatten (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
½
Salt (steg 2)
¼
Olivolja (steg 4)
1
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med vatten* [5 dl | 10 dl]. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av i en sil, och skölj med kallt vatten*.
Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Mamas favorit och salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Skär spetskål i tunna skivor. Finhacka persilja. Halvera äpple, kärna ur och skär i tunna skivor.
Blanda kål, olivolja* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek, tills mör. Rör i senap, äpple och persilja (spara lite till garnering).
Rör i färdig quinoa i spetskålssalladen, tillsätt salt* [1 tsk | 2 tsk] och krydda med peppar*.
Lägg upp spetskålssallad i skålar. Toppa med nötfärsbiffar och gräddfil. Garnera med resterande persilja.