Ikväll inspireras vi av grekisk matlagningskonst och lagar ljuvlig medelhavsmad. Ljuvliga pannbiffar med härliga kryddor pannsteks till perfektion. Pumpa, paprika och rödlök rostas och blandas sen med persilja och couscous. En krämig vitlöksyoghurt toppar härligheterna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Nötfärs
4 g
Panamat
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
2 g
Spiskummin, malen
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Butternutpumpa
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
½ tsk
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skala pumpa [½ st, 2P], och dela den på mitten. Gröp ur kärnor och tärna den i 2 cm stora bitar.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper, och blanda dem med olivolja, kummin, en generös nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills möra och lätt brynta.
Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.
Rör i couscous och koka upp.
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Under tiden, blanda nötfärs, Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], ägg [1 stk | 2 stk], vetemjöl [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Skeda upp färs med en matsked (3 per person) och forma den till små biffar. Lägg dem i stekpannan och platta till dem med baksidan av skeden.
Stek biffar, vänd regelbundet, i 2-3 min, eller tills brynta och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka persilja och vitlök.
Blanda yoghurt, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör i färdigrostade grönsaker, persilja och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i kastrullen med färdig couscous.
Lägg upp grönsakscouscous i skålar.
Toppa med pannbiffar och vitlöksyoghurt.