Ikväll inspireras vi av grekisk matlagningskonst och lagar ljuvlig medelhavsmad. Ljuvliga pannbiffar med härliga kryddor pannsteks till perfektion. Pumpa, paprika och rödlök rostas och blandas sen med persilja och couscous. En krämig vitlöksyoghurt toppar härligheterna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Nötfärs
4 g
Panamat
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
2 g
Spiskummin, malen
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Butternutpumpa
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
½ tsk
Salt (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
Vämr ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skala pumpa [½ st, 2P], och dela den på mitten. Gröp ur kärnor och tärna i 2 cm stora bitar.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.
Rör i couscous och koka upp.
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Under tiden, blanda nötfärs, Panamat, salt [1/2 tsk | 1 tsk], ägg [1 st | 2 st], vetemjöl [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platt till den för att göra rustika biffar (3 per person).
Stek biffar, vänd regelbundet, i 2-3 min, eller tills brynta och genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör i färdigrostade grönsaker, persilja och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med färdig couscous.
Lägg upp grönsakscouscous i skålar.
Toppa med pannbiffar och vitlöksyoghurt.