Kryddiga vegobullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga vegobullar

Kryddiga vegobullar

med tranbärsris och vitlöksyoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vill du laga en enkel och god vegetarisk middag med inspiration från Mellanöstern? Då är det här recptet som gjort för dig. Vi gräddar vegobullar som smaksatts med vår egen kryddblandning Panamat och serverar dem med spiskummindoftande tranbärsris. Inte nog med det – vi hinner även svänga ihop en snabb sallad på spenat, gurka, mynta och syltad lök och en svalkande vitlöksyoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Panamat

150 g

Långkornigt vitt ris

40 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Mynta

1 st

Gurka

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Citron

2 g

Spiskummin, malen

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

2 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3425 kJ
Energi (kcal)819 kcal
Fett30.3 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater97 g
varav socker23.5 g
Protein33.4 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Medium Saucepan

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs spiskummin i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme, rör ner tranbär och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Sylta lök
2

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda lök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös skvätt citronsaft i en stor skål och ställ åt sidan.

Grädda vegobullar
3

Blanda vegofärs, Panamat, ägg [2 st | 4 st], panko, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Rulla färsen till vegobullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills lätt gyllenbruna.

TIPS: Färsen är ganska fuktig, så krama bollarna försiktigt för att de ska hålla formen.

Blanda vitlöksyoghurt
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Finhacka mynta.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, yoghurt och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Blanda sallad
5

Rör ner gurka, mynta, spenat och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i skålen med syltad lök.

Servera
6

Lägg upp vegobullar, ris och sallad på tallrikar.

Servera med vitlöksyoghurt.