Kryddstekt chorizo och paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddstekt chorizo och paprika

Kryddstekt chorizo och paprika

med pärlcouscous och lime crema

Ikväll frestar vi med ett spännande recept på pärlcouscous som kokas med buljong och mexikanska kryddor, och sen blandas med gräddfil. Vi serverar vår krämiga pärlcouscous med stekt chorizo, paprika och lök och toppar med en syrlig lime crema, salladsost och koriander.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Selleri
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5

Tex-Mex

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

1

Lök

4

Panamat

½

Lime

1

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Koriander

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

4

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

1

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1012 kcal
Energi (kJ)4236 kJ
Fett59.42 g
varav mättat25.3 g
Kolhydrater79.01 g
varav socker18.9 g
Protein32.95 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs Tex-Mex i 30 sek.

Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

Stek chorizo & grönsaker
2

Tärna chorizo och paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär lök i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo, paprika och lök i 4-5 min. 

Förbered råvaror
3

Medan chorizo steks, smula salladsost.

Plocka korianderblad.

Krydda chorizo
4

Rör i Panamat, vatten [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i stekpannan. Stek tills karamelliserad, 3-4 min.

Blanda lime crema
5

Blanda resterande limejuice, en nypa salt och hälften av gräddfilen i en liten skål. Ställ åt sidan.

Rör i resterande gräddfil i kastrullen med pärlcouscous precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med chorizo, grönsaker och salladsost. 

Ringla över lime crema och garnera med korianderblad.