Ikväll frestar vi med ett spännande recept på pärlcouscous som kokas med buljong och mexikanska kryddor, och sen blandas med gräddfil. Vi serverar vår krämiga pärlcouscous med stekt chorizo, paprika och lök och toppar med en syrlig lime crema, salladsost och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5
Tex-Mex
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
200
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
1
Paprika
1
Lök
4
Panamat
½
Lime
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Koriander
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 1)
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
1
Vatten (steg 4)
1
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs Tex-Mex i 30 sek.
Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Tärna chorizo och paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo, paprika och lök i 4-5 min.
Medan chorizo steks, smula salladsost.
Plocka korianderblad.
Rör i Panamat, vatten [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i stekpannan. Stek tills karamelliserad, 3-4 min.
Blanda resterande limejuice, en nypa salt och hälften av gräddfilen i en liten skål. Ställ åt sidan.
Rör i resterande gräddfil i kastrullen med pärlcouscous precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pärlcouscous i skålar.
Toppa med chorizo, grönsaker och salladsost.
Ringla över lime crema och garnera med korianderblad.