topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling i tomatsås

Kyckling i tomatsås

med spaghetti, pangrattato och basilika

Klassisk familjefavorit i ny tappning: Hugg in på spaghetti med tomatsås med en twist i form av kycklingstrimlor och frasig pangrattato. Så lätt att laga att barnen kan hjälpa till! Pangrattaton sauteras med härlig pecorino för oemotståndlig umamismak, och tillsammans med färsk basilika är dessa toppings pricken över iet till denna smaskiga, barnvänliga pastarätt.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Vitlöksklyfta

20

Pecorino Romano ost

1

Basilika

1

Lök

1

Röd paprika

8

Kycklingbuljong

Strimlad kycklinglårfilé

250

Spaghetti

1

Tomatpassata

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)57 kcal
Energi (kJ)237 kJ
Fett0.44 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater11.13 g
varav socker0.2 g
Protein1.83 g
Salt0.1 g

Instruktioner

Förbered pangrattato
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll sedan vattnet i en kastrull och tillsätt en nypa salt*. Finhacka vitlök och basilikablad (kasta stjälkar). Riv pecorino. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek pecorino och panko under omrörning tills pangrattaton är gyllene, ca 3 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Häll över i en skål och ställ åt sidan. 

Stek kyckling
2

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 8-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För sedan över dem till en skål. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka spaghetti
3

Tillsätt spaghetti till kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka i 7 min, eller tills ‘al dente’. Spara pastavatten [2 1/2 dl, 2 pers | 5 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock. Lös upp kycklingbuljongen i det sparade pastavattnet.  

Koka tomatsås
4

Skala och riv morot. Kärna ur och skär paprika i små bitar. Finhacka rödlök. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Fräs lök, paprika och resterande vitlök i 2-3 min. Tillsätt buljongen, tomatpassata, morotsriv, en nypa salt* och peppar*. Sänk till medelvärme och tillsätt basilikan. Låt sjuda i 5-7 min.

Tillsätt kyckling
5

Rör ner kycklingstrimlorna i tomatsåsen och blanda väl.

Servera
6

Fördela spaghetti och kyckling i tomatsås mellan era tallrikar. Strö över pangrattato och basilika, och maten är klar.