Kyckling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling Kiev

Kyckling Kiev

med rostade grönsaker och aioli

Alltså hör här - frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, kyckling kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Bladpersilja

1

Citron

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Rödlök

1

Rödbeta

60

Spenat

2

Vitlöksklyfta

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Morot

300

Kycklingbröstfilé

2

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

2.67

Smör

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)534 kcal
Energi (kJ)2236 kJ
Fett36.07 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater13.34 g
varav socker1.3 g
Protein39.69 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smöret* ur kylen så det får rumstemperatur. Skär oskalad morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i ca 3 cm breda klyftor. Lägg rödlök, morot, palsternacka och rödbetor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.

Förbered kyckling
2

Finhacka vitlök och persilja. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda smör*, vitlök, citronzest, hälften av persiljan och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Ställ åt sidan. Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom. Fyll kycklingfiléerna med vitlökssmör och vik dem så att smöret inte trillar ut. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Panera kyckling
3

Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, återstående persilja och en nypa salt* och peppar* i en annan djup tallrik. Vänd försiktigt kycklingen i ägg*, sedan i panko utan att fyllningen trillar ut. Lägg kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kycklingen tills gyllene i 2-3 min på varje sida. Lägg filéerna på en ny bakplåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 6-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Blanda spenat med rotfrukterna när de är färdigrostade. Rör om tills den sloknat.

Servera
6

Fördela de rostade rotfrukterna och kyckling Kiev mellan era tallrikar. Skeda över eventuellt vitlökssmör från bakplåten. Servera med aioli och citronklyftor vid sidan av.