.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Grekisk salladsost
Chiliflakes
Kycklingbröstfilé
15
Balsamvinäger
2
Rödbeta
½
Citron
450
Sötpotatis
12.5
Honung
1
Rosmarin
1
Purjolök
1
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skala och skär sedan sötpotatis och rödbetor i pommes frites. Finhacka rosmarinbladen (kasta stjälken). Placera pommesen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med rosmarin, en nypa salt* och peppar*. Rör om pommesen och strö dem sedan jämnt över plåten. Baka överst i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka, 20-25 min.
Skär bort den mörkaste blasten och roten på purjolöken. Skiva den sedan tunt. Smula salladsost [1/2 paket, 2 pers].
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs purjolöken tills den har blivit mjuk, 4-5 min. Ta av stekpanna från värmen och rör i salladsosten och en nypa chili flakes (stark!). Krydda med salt* och peppar* efter smak. Tips: Skippa chili flakes om du inte gillar stark mat.
Dela kycklingfiléerna horisontellt, men inte helt igenom. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Öppna varje filé som en bok och massera in en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Toppa den sedan med purjolöksblandningen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 7-10 min (beroende på filéernas tjocklek). VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Pressa citron [1/2 citron/2 pers] över en liten skål. Blanda citronjuice, honung [1/2 paket, 2 pers], balsamvinäger, 1-2 msk olivolja* till en dressing i en skål. Krydda salt* och peppar* efter smak.
Fördela de purjolökstäckta kycklingfiléerna på tallrikarna. Servera tillsammans med rotfrukspommes och skeda över citrondressingen.