Shawarma är en typ av kebab som smaksätts med härliga kryddor och serveras med bröd. Vi gör vår version på kyckling som vi steker med lök, vitlök och vår egna kryddblandningar Milda Mahal och Dukkah-njuta, medan vi rostar pommes i ugnen. Kycklingen blir sedan till topping på rostade pitabröd med tomat, spenat och en svalkande yoghurtsås med citron och serveras med en ljummen sallad på grillost, granatäpple och mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Mynta
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
100 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
½ st
Granatäpple
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
7.5 g
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
4 g
Milda Mahal
½ st
Citron
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär lök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj spenat.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Finhacka tomat.
Tärna grillost [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Grovhacka myntablad.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.
Stek kyckling, lök, vitlök, Milda Mahal och Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P] under omrörning i 4–5 min, tills genomstekt och brynt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 6–7 min, eller tills gyllene.
Rör ner granatäpple och mynta i pannan.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmt.
Under tiden, blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär ett snitt i pitabröd och öppna upp dem. Bre hälften av yoghurt på bröd och toppa med spenat och kyckling, mer yoghurt och tomat.
Servera med grillostsallad, potatis och resterande yoghurt.