Lägg till denna imponerande goda och enkla bibimbap till din repertoar och servera en festmåltid rik på smak. Denna variant gör du på kycklingfärs tillsammans med fräscha grönsaker och intensiva smaksättare som ingefära och vitlök. Servera med ris, gurkstrimlor och picklad salladslök, och ringla över grymt god harissadressing som ger bett till rätten. Redo för en spännande middag?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gurka
1
Ingefära
2
Vitlöksklyfta
12.5
Vitvinsvinäger
25
Ketchup
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Harissakrydda
150
Jasminris
250
Kycklingfärs
½
Zucchini, Gul
150
Portabello
2
Salladslök
3
Vatten (steg 1)
Koka upp vatten* [3 dl | 6 dl], jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Sätt på ett lock, sänk till låg värme och låt riset sjuda i 12 min. Ta av kastrullen från värmen och behåll locket på. Låt stå i ytterligare 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna halvmånar. Skiva svamp tunt. Skiva salladslök tunt - håll det vita och gröna på salladslöken separat. Riv gurka i remsor med en grönsaksskalare. Finhacka ingefära och vitlök.
Blanda den vita delen från salladslöken, vitvinsvinäger [½ st, 2P] och en nypa salt* i en skål och ställ åt sidan för att marineras. Blanda ketchup, sojasås och harissa kryddmix (stark!) i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp och zucchini i 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över grönsakerna på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i ca 30 sek. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills genomstekt, ca 4 min. Höj till hög värme och fortsätt steka till färsen fått en fin stekyta, ca 3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingfärsen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Fördela riset mellan era tallrikar och toppa med kycklingfärs, portabello, zucchini, gurka och picklad salladslök. Ringla över harissadressing och garnera med den gröna salladslöken.