Ta hjälp av barnen och laga dessa hemrullade kycklingbullar med nudlar, grönsaker och sås gjord på spännande asiatiska smakkombinationer i form av bl.a. hoisinsås, citrongräs och ingefära. Ett kockkomponerat recept som imponerar med rika smaker, men som är oväntat lätt- och snabblagat. En klockren rätt om ni gillar ramen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Vitlöksklyfta
1
Citrongräs
250
Kycklingfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Morot
1
Ingefära
1
Salladslök
1
Lime
1
Koriander
200
Nudlar
4
Kycklingbuljong
30
Hoisinsås
1
Ägg
¼
Salt
4
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Finhacka hälften av citrongräset väldigt fint. Blanda kycklingfärs, ägg* panko, vitlök, salt* och hackat citrongräs i en bunke. TIPS: Citrongräs är väldigt fibröst så se till att hacka det extra smått.
Rulla ca 1 msk färs med fuktade händer till en köttbulle och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Fortsätt rulla resten av färsen - 5 kycklingbullar/person. Tillaga i ugnen i 15-20 min tills de är genomstekta. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Koka upp vatten* i en kastrull. Skär oskalad morot i halvmånar. Finriv ingefära. Riv limezest och och dela limen i klyftor. Slå resterande citrongräs med baksidan av en kniv. Skiva salladslök tunt. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Koka nudlarna i 7-8 min. Häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsbitar i 2-3 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt ingefära och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt vatten* [4 dl, 2 pers | 8 dl, 4 pers], kycklingbuljong, hoisinsås, sojasås, limezest, hälften av salladslöken och resterande citrongräs. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och tillsätt en skvätt limejuice.
Fördela nudlar, kycklingbullar och sås mellan era tallrikar. Garnera med koriander och resterande salladslök, och ropa att maten är serverad.