.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödlök
25
Ketchup
250
Spaghetti
3
Italian Style kryddmix
1
Krossade tomater
1
Basilika
40
Finriven ost
1
Vitlöksklyfta
Kycklingfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Zucchini
200
Körsbärstomater
1
Ägg
1
Vatten
Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Finhacka basilika. Riv parmesan. Skala och pressa vitlök. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, hälften av basilikan och hälften av parmesanen. Krydda med salt* och peppar*. Låt stå i 5 min.
Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva rödlök tunt.
Dags att rulla kycklingbullar! Det går åt 1 msk färs per kycklingbulle. Färsen räcker till ungefär 5-6 kycklingbullar per person. Lägg dem på en tallrik och sätt åt sidan. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingbullarna i 3-4 min. Placera dem sedan på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingbullarna kommer att färdiglagas senare i tomatsåsen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan. Stek zucchini, körsbärstomater och rödlök i ca 5 min. Häll i krossade tomater, ketchup, Italian Style kryddmix och vatten* [1dl | 2dl]. Lägg i kycklingbullarna när såsen börjat sjuda. Låt såsen sjuda i 8-10 min. Krydda med en nypa socker*, salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg i spaghetti i kastrullen med kokande vatten*. Koka i 10 min eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Fördela spaghettin mellan era tallrikar, toppa med kycklingbullar i tomatsås. Avsluta med att strö över resterande parmesan och basilika.