.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
Kycklingfärs
1
Bladselleri
1
Purjolök
1
Krossade tomater
25
Ketchup
4
Grönsaksbuljong
1
Basilika
½
Chiliflakes
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
1
Morot
3
Italian Style kryddmix
1
Ägg
Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, hälften av Italien Style kryddmixen, en nypa salt* och peppar* i en bunke.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Ta 1 msk av färsen, rulla till en liten köttbulle och lägg den direkt i pannan. Fortsätt med att rulla resten av färs - ca 5 köttbullar/person. Stek i 5-6 min, tills de har fått en jämn stekyta. Ta av stekpannan från värmen och lägg köttbullarna åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka selleri, purjolök och basilika medan köttbullarna steks. Hetta upp en ny skvätt olja* i stekpannan. Fräs selleri och purjolök i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, basilika, en nypa chili flakes (stark!), salt* och peppar*. Koka upp, ca 1 min. Tillsätt köttbullarna och låt sjuda i 5-7 min.
Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och låt koka 2-3 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olja* och sätt åt sidan med ett lock på.
Skala och riv morot i långa remsor.
Fördela pastan mellan era tallrikar och toppa med köttbullar och tomatsås. Garnera med morotsremsorna och färska basilikablad.