.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
75
Gräddfil
1
Morot
25
Vitvinsvinäger
Kycklingfärs
1
Krossade tomater, basilika
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Plommontomater
4
Hello Mexico kryddmix
100
Salladsmix
½
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
Socker
2
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Blanda en lag av vitvinsvinäger, vatten* [2msk | 4 msk], en generös nypa socker* och salt* i en skål. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Krama löken i handen och lägg den i lagen. Rör om och låt stå tills servering.
Skala och riv morot. Skala och finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingfärsen, Hello Mexico kryddmix, en nypa salt* och peppar* tills färsen har fått färg, 5-6 min. Lägg i morötter och vitlök. Stek i 2-3 min. Häll i krossade tomater och rör om tills såsen precis har blivit uppvärmd, ca 3 min. Ta pannan av värme. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: I REMPS
Lägg ut tortillabröden på en skärbräda. Fördela köttfärs mellan tortillabröden och rulla dem tajt. Ringla en skvätt olivolja* i en ugnsform med bakplåtspapper och packa försiktigt de fyllda tortillabröden tätt med skarven neråt. Strö över mozzarella. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 8-10 min.
Grovhacka koriander och tomat. Blanda 1-2 tsk av lagen med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* till en dressing. Blanda salladsmix och tomat i en salladsskål. Häll över dressingen precis innan servering så håller sig salladen krispig.
Plocka upp löken ur resten av lagen. Fördela era kycklingenchiladas och toppa dem med en klick gräddfil och picklad lök. Strö över koriander och servera salladen vid sidan.