Kycklingpasta alla cacciatore
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingpasta alla cacciatore

Kycklingpasta alla cacciatore

med kalamataoliver och finriven ost

Låt din inre italienska nonna ta plats i köket, för i kväll lagar vi en kycklingpasta från det avlånga stövellandet. ”Cacciatore” betyder ”jägare” på italienska, och används för att beskriva rättens smaksättning med aromatiska örtkryddor och tomat. Vår pasta innehåller även lök och morot, och toppas med riven ost, hackade kalamataoliver och färsk basilika.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 st

Morot

1 st

Lök

½ paket

Krossade tomater

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Vitlöksflörter

35 g

Kalamataoliver

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3271 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett27.2 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker15 g
Protein52.4 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling, lök och morot och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek i 4–5 min per sida, eller tills genomstekt och brynt. Vänd då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
4

Under tiden, grovhacka oliver [1/2 paket, 2P].

Grovhacka basilikablad.

Laga sås
5

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], sparat kokvatten [1 dl | 2 dl], Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och smör [1 msk | 2 msk] till pannan med kyckling.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills sås tjocknar något.

Vänd ner pasta i sås.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar för torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med finriven ost, oliver och basilika.

TIPS: Skippa oliver eller använd mindre om du inte tycker om det.