Låt din inre italienska nonna ta plats i köket, för i kväll lagar vi en kycklingpasta från det avlånga stövellandet. ”Cacciatore” betyder ”jägare” på italienska, och används för att beskriva rättens smaksättning med aromatiska örtkryddor och tomat. Vår pasta innehåller även lök och morot, och toppas med riven ost, hackade kalamataoliver och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1 st
Morot
1 st
Lök
½ paket
Krossade tomater
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Vitlöksflörter
35 g
Kalamataoliver
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka lök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, lök och morot och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek i 4–5 min per sida, eller tills genomstekt och brynt. Vänd då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka oliver [1/2 paket, 2P].
Grovhacka basilikablad.
Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], sparat kokvatten [1 dl | 2 dl], Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och smör [1 msk | 2 msk] till pannan med kyckling.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills sås tjocknar något.
Vänd ner pasta i sås.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar för torr.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med finriven ost, oliver och basilika.
TIPS: Skippa oliver eller använd mindre om du inte tycker om det.